Skip to main content

Aktiviteter

Romsdalen er et eldorado for den naturinteresserte med både korte og lange fjellturer, severdigheter og aktivitetsparker. Vi har også flere aktiviteter for hele familien på campingplassen.

Fjellturer

Rauma kommune kan tilby et eldorado av fjellturer. Alt fra krevende til lette turer. Det kan være lurt å kjøpe seg et kart, eller en bok med beskrivelser og kart. Vi vil være behjelpelig med forslag, råd og beskrivelser. For de mest krevende turene anbefaler vi en guide.

Den mest populære turen er Romsdalseggen. Dere kan velge mellom normalruten eller famileruten. Romsdalseggen er en fantastisk opplevelse med flott utsikt. Dette er en krevende og lang tur. Gjennomsnittstiden ligger på 7-9 timer. Når du går over Eggen kan dere se ned på Mjelva Camping. Turen kan vandres begge veier, men det er mest vanlig å starte fra Venjedalen (Vengedalen) og Venjedalssetra.

For forslag til fjellturer besøk Romsdal.com og boka: Fjellturer i Romsdal.

Romsdalsgondolen

Fra Åndalsnes sentrum kan dere ta Romsdalsgondolen opp til byfjellet Nesaksla 708 m.o.h.. På Nesaksla får dere fantastisk utsikt, tilrettelagte forhold for bevegelseshemmede, små turstier og Eggen restaurant. Rett og slett en flott opplevelse. Nesaksla er også en del av Romsdalseggen og er siste stopp før nedstigningen mot Åndalsnes. For mer informasjon om Romsdalsgondolen sjekk siden romsdalen.no.

Rampestreken

Dette utsiktpunktet er helt utrolig flott. Dere kommer til dette utsiktpunktet og Romsdalstrappa når dere går opp til Nesaksla eller kommer ned fra Romsdalseggen.

Startpunktet er ved foten av Nesaksla. Nesaksla er 715 m.o.h. Her fra kan dere se ned på Åndalsnes. Flott utsikt til nabofjellene og fjorden.

Via Ferrata/ Romsdalsstigen

Romsdalsstigen ligger i det samme området. Den har 2 ruter: «Introveggen» (ca. 3-4 timer) og «Vestveggen» (ca. 5-6 timer). For mer informasjon gå inn på Norsk Tindesenter sine sider.

Foto: Annicha Lossius Bjerke

Norsk Tindesenter

Norsk Tindesenter ligger fint til ved fjorden og i sentrum av Åndalsnes. Her får dere informasjon om turer med og uten guide. Her booker dere bussbilletter til Romsdalseggen, og leier utstyr til Via Ferrata.

Inne på Tindesenteret er det en klatre- og buldrevegg, museum og restauranten Spiret.

Foto: Matti Bernitz
Tindesenteret

Rødven Stavkirke

Ligger i Rødven ca 30 min fra Åndalsnes. Kirken er bygget rundt år 1300, men den eldste delen er fra 1100-tallet.

Foto: Eliette Brethouwer

Høyt og lavt Bjorli

Klatreparken mellom fjord og fjell. Dette er klatreparken for deg og vennene dine, for familien, for bedrifter og for grupper. Bjorli ligger ca 40 min fra Åndalsnes. Langs E136 retning Dombås.

Foto: Høyt og Lavt Bjorli

Trollveggen

Trollveggen har Europas høyeste loddrette stup. Stupet utgjør ca. 1000 m og det er ca 1750 m fra bunnen av dalen til toppen av veggen. Trollveggen er en del av Trolltindene som utgjør et fantastisk skue med alle sine spisser.

Trollstigen

Mjelva Camping er bare 30 min unna toppen av den berømte
Trollstigen. Denne spektakulære veien på fylkesvei 63 ble
åpnet i 1936. Trollstigveien har 11 svinger og en stigning på
1:12.

Trollstigen er et flott utgangspunkt for fjellturer som: Trollveggen, Trolltindene, Mannen, Bispen og Kongen.

Dere kjører over Trollstigen når dere skal til Valldal ogGeiranger.

Raumabanen

Opplev vakre Romsdalen fra togsetet. Toget går fra Åndalsnes stasjon til Bjorli eller Dombås og tilbake igjen til Åndalsnes.

Litt venting på av- og påstigningsstasjonene må beregnes.

Dere kan kjøpe billetter på toget eller på nett på VY.no.

Fiske

Prøv fiskelykken på Romsdalsfjorden. Vi videreformidler til guidet fisketur til en fisker med egen båt. Han kjenner fjorden godt, og vet om de beste fiskeplassene.

Fjordfiske kan dere også gjøre fra land. Vi er behjelpelige med å vise dere hvor dere kan stå.

Fiske i Rauma elv. Dere kan fra 2021 fiske i Rauma elv. Dere må da kjøpe fiskekort. Fiskekort kan kjøpes på Elveguiden.no

Grilling

Om dere vil grille så har vi en egen grillplass. Denne kan dere benytte, men dere må bruke kull til grilling. Grillkull og tennvæske må dere ha med selv. Vi praktiserer bålforbud.

Dere kan også benytte engangsgriller. Disse må brukes på stein og sand underlag, ikke direkte på gresset. Spør i resepsjonen om du er usikker.

Sykkelutleie

Vi har sykkelutleie der dere kan leie en sykkel for:

1t – 30 NOK

3t – 60 NOK

En hel dag – 100 NOK.

Utleie av el-sykkel:

1t - 150 kr

3 t - 350 kr

1 dag - 650 kr

Utesjakk

Her kan dere spille sjakk utendørs med store brikker som er fra 43 til 64 cm. Dette er gratis.

Minigolf

Vi kan tilby dere en 9-hulls minigolfbane.

Prisen er 20 NOK for barn og 30 NOK for voksne.

Lekeplass

Vi har en flott og variert lekeplass med 10 apparater. 

3 av apparatene er ganske nye. Lek i vei!

Send forespørsel

Kontakt oss

Telefon: + 47 71 22 64 50
Adresse: 6300 Åndalsnes
E-post (Booking): Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg oss